clayton-cardinalli-GwOqUzrDSRM-unsplash

2022 este un an provocator pentru foarte multe industrii și pentru companiile care activează pe piață. Foarte multe companii au fost nevoite să se adapteze la munca de acasă, iar formarea de echipe remote vine la pachet cu provocări.

În plus, odată cu migrarea activităților de birou în mediul online și cu munca de acasă, angajații devin mai greu de motivat. Tocmai de aceea, unele companii se gândesc deja la un pachet salarial adaptat vremurilor, cu mult mai multe beneficii pentru angajații lor. 

Tu ce poți face pentru angajații tăi?

Iată o listă de 5 beneficii care merită incluse în pachetul salarial în 2022 pentru angajații tăi

Dacă încă nu ai făcut acest pas spre adaptare și nu ai modificat pachetele de beneficii oferite angajaților, este cazul să acționezi. Sau măcar să iei în calcul aceste schimbări pentru perioada ce urmează. 

beneficii-cultura-organizationala-sanopass

Iar pentru a-ți motiva angajații și pentru a le oferi posibilitatea de a performa ca echipă, chiar și în contextul alienării sociale impuse de normele de protecție împotriva COVID-19, vrem să-ți venim în ajutor cu o serie de idei. 

Aceste idei te pot ajuta pe tine, ca antreprenor, dar și întreaga ta companie, să pășiți cu brio peste această perioadă incertă. Vei putea să-ți motivezi angajații, iar ei vor putea performa pentru compania lor în condiții de siguranță și confort maxim, obținând rezultate și păstrând performanța la cel mai înalt nivel. 

Așadar, iată top 5 beneficii pentru angajați în 2022

  1. Beneficii extrasalariale cu privire la sănătatea angajaților
  2. Beneficii pentru angajați privitor la mediul de lucru
  3. Beneficii cu privire la satisfacția angajaților 
  4. Beneficii de ordin material, rezumate la un pachet salarial motivant
  5. Beneficii raportate la cultura organizațională 

Beneficii extrasalariale cu privire la sănătatea angajaților

În contextul actual, odată cu migrarea angajaților de la birou spre remote-working, aceste beneficii sunt extrem de importante. Faptul că cei mai mulți angajați vor lucra de acasă presupune că aceștia vor avea mai puține oportunități de a face mișcare, de a părăsi locuința și vor petrece foarte mult timp în casă. 

Luând în calcul și timpul petrecut în fața monitoarelor, înțelegem astfel necesitatea existenței unor beneficii care se concentrează pe îmbunătățirea stării generale de bine și pe prevenția potențialelor probleme de sănătate ce pot apărea. 

În acest sens, unele companii s-au alăturat deja platformei SanoPass. SanoPass este o platformă digitală care aduce serviciile medicale premium la îndemâna oricărui angajat. Practic, compania asigură unele beneficii medicale de înaltă clasă angajaților (programare rapidă la medic, disponibilitate extinsă a cadrelor medicale, programe de prevenție și abonamente complete de sănătate). SanoPass decontează direct costul serviciilor, iar sumele necheltuite sunt returnate companiei. Iar datorită digitalizării, angajații au acces direct la serviciile medicale prin telemedicină, în timp ce compania are acces la rapoarte complexe și la transparență totală în ceea ce privește consumul. 

Platforma oferă și o vastă componentă de servicii în medicina de prevenție. Cu alte cuvinte, angajații tăi pot fi asigurați și pot lucra fără nicio grijă de acasă. Pot participa la programe de prevenție complet digitalizate, care îi ajută să prevină de la început problemele, fără a aștepta până e necesară tratarea acestora. 

Beneficii pentru angajați privitor la mediul de muncă

Acasă poate fi o provocare să stai concentrat și să poți livra proiectele în care ești implicat în condiții optime. De aceea, unele companii se gândesc cum pot face mediul de muncă de acasă cât mai plăcut. Pentru creșterea productivității angajaților, astfel de decizii sunt cruciale. 

Companiile au început să adopte diverse programe în această direcție. Unul dintre ele este crearea unor parteneriate care să ofere angajaților serviciile necesare unui mediu de muncă sigur și productiv, în proximitatea locuinței lor. 

Spre exemplu, angajații pot primi bonus abonamente de servicii la sală, luându-se în calcul adresa acestora. Sau vouchere de cumpărături la magazinele din apropierea locuinței lor. Chiar și serviciile medicale pot fi aduse aproape de angajații tăi, cu ajutorul aplicațiilor precum SanoPass. Un astfel de abonament reduce drastic timpul petrecut de angajați pentru a se programa la o clinică de stat și le oferă posibilitatea de a ști de la început ce medic pot consulta, când pot realiza programare și de ce servicii se pot bucura, totul la distanță de un click. 

Beneficii cu privire la satisfacția angajaților

La fel de importante sunt și beneficiile care asigură un grad de satisfacție ridicat al angajaților către companie. Iar astfel de beneficii pot fi cele cu privire la program. Pe lângă faptul că acum angajații nu mai trebuie să se trezească de dimineață, pentru a se asigura că ajung la birou, ei pot eficientiza maxim programul de lucru, stând acasă și fiind la doar câteva secunde de orice activitate care în mod normal ar fi necesitat o pauză, dacă era realizată de la birou. 

Să luăm în calcul, spre exemplu, pauza de masă. Cei care aleg să mănânce ceea ce își pregătesc în casă vor elimina timpii necesari comenzii și livrării produselor, putând astfel să aibă mai mult timp liber. Iar cei care aleg să comande pot folosi voucherele despre care discutam mai sus, dacă firma alege să le pună la dispoziție un astfel de beneficiu, având astfel soluții în apropiere, pentru a diminua timpul petrecut așteptând comanda cu prânzul. 

Tot pentru satisfacția angajaților se pot oferi beneficii extrasalariale sub formă de asigurări medicale împotriva COVID-19. În această perioadă, angajații vor aprecia un astfel de efort din partea companiei. 

Beneficii de ordin material – realizarea unui pachet salarial motivant

Faptul că angajații nu mai trebuie să ajungă la birou, cheltuind bani pe transport, este deja un beneficiu în ceea ce privește factorul material. Însă, odată cu mutarea activităților de la birou acasă, o mulțime de companii au întâmpinat probleme cu privire la motivația angajaților. 

Există și riscul ca, fiind acasă, aceștia să poată căuta modalități suplimentare de venit, având avantajul timpului și programului flexibil. Așa încât, pentru a păstra angajații loiali și eficienți, unele companii vor apela și la un pachet salarial mai atractiv, mărind salariul angajaților. 

Desigur, beneficiile nu trebuie să se regăsească doar la nivelul remunerației, ci pot fi acoperite de servicii care să completeze oferta salarială. În top beneficii oferite pentru angajați, cel puțin în aria corporatistă, se află în aceste vremuri serviciile medicale și asigurările medicale pentru servicii premium, la clinici private.  

Așadar, poți lua în calcul adăugarea unor astfel de servicii în pachetul salarial pentru angajații tăi. 

Beneficii raportate la cultura organizațională 

Raportându-ne la noile condiții de muncă, pentru reprezentanții HR ai companiilor, păstrarea culturii organizaționale intacte și păstrarea loialității angajaților va fi o provocare. Unele companii se folosesc însă de o serie de programe de branding al angajatorului pentru a evita problemele în acest sens. 

Cu alte cuvinte, dacă angajații lucrează de acasă, va trebui ca angajatorul să facă locul din care angajații livrează serviciile să pară cât mai apropiat de birou. Cum puteți face asta pentru angajații voștri? Unele companii au permis transportarea echipamentului acasă (PC, laptopuri de serviciu, monitoare etc). Altele, pot alege să ofere angajaților o serie de materiale personalizate cu brandul companiei, pentru a le utiliza acasă în spațiul în care vor lucra. 

Se pot efectua astfel de activități, așa încât departamentul HR să nu fie suprasolicitat în direcția de păstrare a relației cu angajații remote, să nu trebuiască să monitorizeze fiecare mișcare a angajaților, însă, în același timp să existe legătura permanentă între brand, cultura organizațională a companiei și angajatul relocat acasă. 

Și desigur, prin intermediul platformelor de comunicare online, atât angajații cât și departamentul HR și conducerea vor putea ține legătura. Așa încât angajații vor putea raporta nivelul la care se află proiectele în lucru, cei din departamentul HR vor putea vedea dacă angajații livrează la timp și dacă se descurcă în noile condiții de muncă, iar conducerea va putea avea mereu o privire de ansamblu asupra metricilor de proiect, asupra obiectivelor și activității, chiar dacă aceasta se desfășoară în afara spațiului companiei. 

Iar implementând astfel de beneficii pentru salariați, companiile vor putea menține la un nivel ridicat loialitatea și implicarea echipelor remote, chiar dacă întreaga piață trece prin perioade provocatoare. Angajații vor fi mulțumiți de noile beneficii, de posibilitatea de a lucra mai lejer, de acasă, departamentul HR va putea superviza gradul de satisfacție și productivitate a angajaților, iar conducerea va fi mereu în controlul consumului de resurse alocate construirii noilor beneficii, analizând cu partenerii precum SanoPass implementarea unor astfel de programe de digitalizare, benefice tuturor părților implicate.

 

Înapoi la blog

Brandul de angajator Beneficii angajati

Articole asemănătoare