lesly-juarez-1AhGNGKuhR0-unsplash

Sănătatea orală este esențială pentru starea generală de sănătate a organismului nostru. Afecțiunile dentare și gingivale nu afectează doar sănătatea dinților, ci și sănătatea sistemului cardiovascular și a altor organe importante. În acest articol, vă prezentăm câteva sfaturi utile pentru a vă menține sănătatea orală și a preveni afecțiunile gingivale.


 1. Periajul dentar regulat

  Periajul dentar regulat este esențial pentru prevenirea formării plăcii bacteriene și a cariilor dentare. Este recomandat să vă periați dinții de două ori pe zi, timp de cel puțin 2 minute, utilizând o pastă de dinți cu fluor. În plus, nu uitați să curățați și limba și interiorul obrajilor pentru a elimina bacteriile care se pot acumula în aceste zone.


 2. Folosirea aței dentare

  Folosirea aței dentare ajută la eliminarea resturilor de mâncare și a plăcii bacteriene dintre dinți și de sub gingii, unde periajul dentar nu poate ajunge. Este recomandat să folosiți ața dentară o dată pe zi, preferabil înainte de a merge la culcare.


 3. Vizitele regulate la dentist

  Vizitele regulate la dentist sunt esențiale pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor dentare și gingivale. Este recomandat să mergeți la dentist cel puțin o dată la șase luni pentru o igienizare dentară profesională și o examinare dentară completă.


 4. Controlul dietei

  Dieta noastră poate afecta sănătatea orală. Este important să evitați consumul excesiv de zahăr, carbohidrați rafinați și alimente procesate, deoarece acestea pot crește nivelul de aciditate din gură și pot duce la formarea cariilor dentare. În schimb, consumați alimente bogate în fibre, precum fructe și legume crude, care ajută la curățarea dinților și la menținerea sănătății gingivale.


 5. Evitarea obiceiurilor nesănătoase

  Fumatul și consumul excesiv de alcool sunt obiceiuri care pot afecta sănătatea orală și pot duce la afecțiuni gingivale, cum ar fi parodontita. Este important să evitați aceste obiceiuri și să încercați să mențineți un stil de viață sănătos și echilibrat.

În concluzie, îngrijirea sănătății orale este esențială pentru sănătatea generală a organismului nostru. Periajul dentar regulat, folosirea aței dentare, vizitele regulate la dentist, controlul dietei și evitarea obiceiurilor nesănătoase sunt câteva sfaturi utile pentru a preveni afecțiunile gingivale și alte probleme orale. Adoptarea unui stil de viață sănătos și menținerea unei rutine regulate de îngrijire orală poate ajuta la prevenirea problemelor gingivale și la menținerea unei danturi sănătoase și frumoase pe termen lung.

Înapoi la blog

Servicii medicale Prevenție medicală Wellness Sanatatea orala

Articole asemănătoare