7 moduri de a motiva angajații în perioada sărbătorilor

Sărbătorile vin, sărbătorile vin... dar odată cu ele vine și stresul cu care se confruntă echipa ta. Pe lângă faptul că munca devine mai solicitantă în această perioadă, angajații trebuie să se ocupe ca totul să fie pus la punct pentru a se bucura de Crăciun și Revelion alături de familie și prieteni.

Cum te asiguri că oamenii rămân motivați în perioada sărbătorilor? Încearcă următoarele șapte strategii, testate și aprobate de profesioniștii din resurse umane.

  1. Oferă mai multă recunoștință

Înainte de toate, oamenii își doresc ca munca pe care o fac să le fie recunoscută și apreciată. De aceea, un cadou simbolic, dar care le demonstrează faptul că le cunoști adevărata valoare va conta foarte mult. Un studiu publicat în revista Forbes arată că 79% dintre cei care își dau demisia menționează printre motive și faptul că nu se simt apreciați.

O felicitare completată de mână, o zi extra liberă sau un voucher la masaj pot face minuni și vor avea rezultate pozitive vizibile.

  1. Pregătește-te din timp pentru ce urmează

Asigură-te că există un plan bine pus la punct pentru perioada aglomerată a sărbătorilor. Unii colegi își iau zile libere, alții sunt un pic mai ocupați, iar cei noi nu știu la ce să se aștepte. Important este să discutați toate situațiile care ar putea să apară și să găsiți împreună soluțiile înainte de a intra în criză.

Poți chiar să organizezi câteva întâlniri cu cei interesați, unde le poți cere feedback și poți afla mai multe detalii „din teren”.

  1. Împarte bucuria sărbătorilor

Ajută-i pe angajații care nu își iau liber să simtă magia sărbătorilor, atât prin buna dispoziție dată ca exemplu, cât și prin lucruri palpabile. Decorați împreună, pentru ca apoi toată lumea să se bucure de rezultatul muncii. Parcă și timpul trece mai repede când ești înconjurat de instalații și globuri colorate.

Iar după ce decorați, puteți alege cu toții câștigătorul titlului de „ajutorul de încredere al Moșului”!

  1. Sprijină angajații

Această perioadă vine cu o mulțime de griji și cu extra presiune pentru noi toți. Este posibil ca angajații să mai facă mici greșeli sau să nu fie la fel de atenți ca în restul timpului. Dar acestea nu sunt dovezi ale faptului că nu sunt interesați, ci mai degrabă demonstrează că este uman să nu fii tot timpul perfect. Un angajator implicat oferă mai multă înțelegere și tratează cu răbdare astfel de situații.

Este încurajat chiar să discuți în privat cu persoanele care pare că trec printr-o perioadă dificilă pentru a vedea dacă le poți oferi ajutor pentru a depăși problemele cu care se confruntă.

  1. Sărbătoriți mai târziu

După încă un an petrecut împreună, organizează o petrecere pentru colegi. Dar dacă încerci să o strecori și pe aceasta în programul deja aglomerat, cu toții o vor simți ca pe o altă îndatorire. Încearcă să propui o activitate distractivă după ce trec sărbătorile și în acest mod toată lumea se va simți bine.

În plus, îi oferi echipei un motiv să aștepte reîntoarcerea la muncă.

  1. Fii mai flexibil

Unii angajați vor avea nevoie să plece mai devreme de la lucru sau poate chiar să muncească de acasă, atunci când jobul o permite. În perioada sărbătorilor, susține echipa și dă dovadă de mai multă flexibilitate. Aceste beneficii îi vor face să fie loiali și te vor ajuta să construiești o relație sănătoasă, pe termen lung. Asigură-te că faci ce poți pentru ca toată lumea din companie să se bucure de sărbători.

  1. Și mai multă organizare

Printre rețete pentru masa de Crăciun, cadouri pentru întreaga familie și petreceri de anul nou, este nevoie de un pic mai multă organizare pentru ca angajații să facă față acestei perioade. Comunicarea trebuie să fie clară și mesajele trebuie să ajungă la fiecare membru al echipei. Este momentul să iei în calcul trimiterea unui newsletter intern care să anunțe prioritățile companiei și să ofere noi perspective. De asemenea, reducerea meetingurilor nenecesare poate spori productivitatea și nu doar în timpul iernii.

Atunci când resursele o permit, surprinde angajații cu bonusuri atractive, care să îi încurajeze să fie și mai implicați anul următor. Fie că alegi tichetele cadou sau primele în bani, vei oferi un dar cu adevărat de ajutor.

Așadar, în perioada aglomerată a sărbătorilor, o companie care are ca scop o echipă motivată și fericită se concentrează pe comunicare, își sprijină angajații și le arată că sunt apreciați.

Înapoi la blog

Beneficii angajați Motivarea angajatilor

Articole asemănătoare