beneficii-extrasalariale-medicale-sanopass

2021 este un an al perseverenței, dar și al contrastelor pe piața muncii. Munca de acasă devine noul normal. Din ce în ce mai multe companii lucrează cu echipe remote în contextul pandemic. Odată cu oportunitățile oferite de munca remote însă, se ivesc și multe provocări în plus pentru departamentele HR și pentru managerii companiilor.

Cum să-ți motivezi mai bine angajații? Cum să-i faci să fie productivi? Acestea sunt întrebări pe care angajatorii și le adresează zilnic în contextul actual.

Așa că, în această situație, unele companii au găsit o soluție în a oferi angajaților beneficii extrasalariale care să facă ofertele de muncă și mai atractive. Există o mulțime de tipuri de astfel de beneficii pe care le poți oferi angajaților tăi pentru a-i fideliza și pentru a le crește gradul de productivitate. 

Iată mai jos doar câteva idei cu privire la acest subiect. 

Ce beneficii extrasalariale poți să le oferi angajaților tăi pentru a le spori productivitatea?

E de la sine înțeles că un angajat motivat va fi și mai productiv și, implicit, mai profitabil pentru companie. Însă, nu toate companiile au realizat asta. Statistic vorbind, în acest an, 75% dintre angajatorii de pe piață s-au gândit la reducerea pachetelor de beneficii extrasalariale pentru angajați, relevă studiile.

Unele companii consideră că ajustarea programului și posibilitatea de a lucra de acasă reprezintă deja un avantaj suficient pentru ca angajații să fie motivați. Însă, lucrurile nu stau tocmai așa. Faptul că angajații lucrează remote poate avea și dezavantaje în ceea ce privește starea de bine generală a individului, dar și starea echipei, datorită alienării sociale.

În plus, dacă bunăstarea angajaților se deteriorează, fiind izolați, petrecând mult timp în casă, în fața calculatoarelor, produtivitatea scade, nivelul de stres și oboseală poate crește. Așa încât companiile pot avea probleme pe termen lung cu această abordare. 

Și atunci care este soluția? 

Soluția este oferirea unor pachete de beneficii pentru angajați, care să aibă ca scop creșterea productivității angajaților.

Iată o listă de beneficii de top care merită incluse în pachetul salarial, pentru a crește rata de retenție a angajaților tăi.

1. Abonamentele de wellness

În condițiile activității remote, wellness-ul devine o prioritate pentru fiecare om. Faptul că angajații tăi ar putea beneficia de unele servicii de wellness la domiciliu sau în proximitate, cu ajutorul unor centre de wellness private, ar fi un beneficiu extrem de apreciat, care cu siguranță va asigura mai mult confort angajatului și îl va face să fie mai productiv. Astfel de pachete pot include servicii de masaj, yoga, spa, sport. Toate acestea pot conferi angajaților oportunitatea pe care o caută cu disperare în această perioadă – aceea ce a se deconecta de la mediul virtual și de a păși într-o lume a relaxării și eliberării de stres și rutină zilnică.

2. Serviciile de telemedicină 

Telemedicina reprezintă un beneficiu extrasalarial extrem de atractiv și apreciat de către angajați. Corporațiile și companiile pot obține prin cadrul unei platforme cum este SanoPass o ofertă extrem de atractivă pentru servicii medicale premium, oferite de clinici specializate private, pentru a putea oferi astfel de pachete angajaților, ca un beneficiu în afara salarizării. În plus, prin intermediul aplicațiilor digitale, pe care SanoPass le pune, spre exemplu, la dispoziția managementului și conducerii, consumul acestor servicii poate fi controlat, iar sumele pe care compania le plătește pentru servicii și nu sunt cheltuite, se reîntorc către companie. 

3. Asigurările medicale 

Printre cele mai des întâlnite beneficii extrasalariale, asigurările sunt un element reconfortant pentru angajat, dar și o bună metodă de protecție, atât pentru el cât și pentru angajator. Poți găsi pachete de asigurări medicale și servici medicale incluse pe platforme de beneficii extrasalariale pentru angajați, așa cum este SanoPass. 

4. Pachete de servicii pentru gravide 

În timp ce majoritatea companiilor aleg să ignore astfel de pachete de beneficii pentru angajați, o astfel de propunere în oferta salarială ți-ar putea oferi un avantaj extrem de bun la angajare. Viitoarele mămici vor privi cu ochi buni o astfel de inițiativă, oferind cu drag din timpul lor și din energia lor pentru a fi productive pentru firmă, știind că pot beneficia oricând de suport și asigurare în cazul în care vor avea un copil.

my-daughter-isn-t-afraid-pay-visit-here

De ce oferirea de beneficii pentru angajați este o oportunitate pentru tine, ca angajator? 

Oamenii au nevoie de un plus de motivație pentru a lucra cu eficiență, mai ales în această perioadă grea, în care pandemia COVID-19 a lăsat urme adânci.

Vrem să-ți venim în ajutor cu o serie de idei care să te ajute să acționezi în acest sens, sau măcar să iei în considerare aceste propuneri pentru perioada ce urmează. Beneficiile extrasalariale pot face cu succes ca salariații să devină loiali și pot întregi strategia de retenție a angajaților. 

Beneficiile prezentate mai sus pot însoți o ofertă vastă, care să cuprindă și servicii medicale, acces rapid la informații și consultanță personalizată la orice oră, dar și pachete de servicii la sală, asigurare de transport sau călătorii și o mulțime de alte bonusuri. 

O ofertă salarială care va fi compusă din astfel de pachete de servicii devine mult mai atractivă, așa încât vei putea asigura succesul unei afaceri, atrăgând angajați loiali și activi. În plus, cultura organizațională va avea de câștigat, promovând către angajați faptul că tu, ca antreprenor, conduci o firmă axată pe siguranța, confortul și plăcerea angajaților. 

Astfel, pe termen lung, dar și pe termen scurt, mai ales în cazul în care unul din angajați are nevoie de astfel de servicii, vei fi asigurat și te vei putea bucura de beneficiile pe care asemenea oferte le pot aduce companiei tale. Cu angajați fericiți și împliniți vei aduce business-ul tău la un alt nivel.

Înapoi la blog

Beneficii angajati

Articole asemănătoare