Cele mai dorite beneficii de către angajați în 2022

Pe o piață în continuă schimbare, angajatorii care nu prioritizează strategiile de retenție s-ar putea să piardă cei mai talentați angajați. Studii recente arată că 2 din 3 oameni cred că pot găsi un job nou în scurt timp – iar asta înseamnă că sunt dispuși mult mai rapid să părăsească un loc de muncă nesatisfăcător.

Modalitatea sigură pentru a păstra persoanele din companie este să investești în satisfacția lor legată de job, oferindu-le beneficiile pe care și le doresc cel mai mult. Ceea ce primesc angajații, pe lângă salariu, influențează în mare măsură gradul de retenție.

Dar care sunt cele mai râvnite beneficii extrasalariale?

Abonament medical/ Asigurare medicală

După salariu, este cel mai dorit beneficiu pentru mulți dintre candidații la un job. De multe ori pentru că și familia poate fi inclusă pe lista celor care beneficiază de servicii medicale.

Rezultatele unui studiu au arătat că 76% dintre respondenți văd asigurarea medicală ca pe un beneficiu esențial.

Buget pentru biroul de acasă

Este un beneficiu nou introdus în această listă, odată cu tranziția către munca de acasă. Angajații au nevoie de un spațiu cât mai adaptat nevoilor tale, iar tu îi poți ajuta cu discounturi sau vouchere.

Bonusuri în funcție de performanță

Bonusurile în bani funcționează cel mai bine atunci când au legătură directă cu munca pe care o depun cei din echipă. Prin recompensele financiare în funcție de performanță oamenii simt că au un scop și că ei dețin controlul. Acestea îi motivează să își atingă scopurile și chiar pot atrage noi candidați talentați.

Program flexibil

Din ce în ce mai multe firme oferă posibilitatea lucrului remote. Acesta a devenit un avantaj la care candidații sunt atenți atunci când aplică la un nou job. Un astfel de beneficiu oferă o valoare pe termen lung care nici nu se poate compara cu cea oferită de salariu.

Planuri de dezvoltare

În ultima perioadă, nimeni nu își mai dorește să rămână la același loc de muncă pe termen nelimitat. Mai degrabă, relația dintre angajator și angajat este una în care ambele părți își propun să evolueze.

Se pleacă de la ideea că durata pe care o persoană o va petrece la un loc de muncă este între trei și cinci ani, iar în acest timp compania este responsabilă cu dezvoltarea sa.

Salariații pot beneficia de traininguri, cursuri, intrări la evenimente în domeniu, toate cu scopul de a deveni din ce în ce mai buni la activitatea pe care o desfășoară.

Abonament la sală

Mulți dintre candidații la un post își doresc să aibă și un stil de viață sănătos, dar cel mai adesea tot ei își petrec între opt și zece ore la muncă. Iar acest stil de viață sedentar pe care angajații îl duc se traduce în costuri mai mari de îngrijire și o productivitate scăzută.

Dacă nu există posibilitatea de a deschide o sală în clădirea companiei, este recomandată oferirea de discounturi și prețuri avantajoase pentru abonamente la alte săli.

Cu toate acestea, nimeni nu ar trebui să se simtă obligat să facă activitate fizică, ci să o privească mai degrabă ca pe o oportunitate oferită de locul de muncă.

Deconturi transport

Adesea, marile companii au sediile în zone greu accesibile, iar un extra ajutor financiar îi poate motiva suplimentar pe salariați. Angajatorul poate deconta combustibilul, abonamentele la transportul în comun sau ocazionalele curse cu taxiul.

Recunoașterea meritelor

Este atât de simplu ca munca pe care o depune cineva să fie recunoscută cu un simplu „mulțumesc”. Dar pentru cei care doresc să facă mai mult de atât, se pot implementa programe care îl premiază pe angajatul lunii.

Prime sau vouchere de vacanță

Ce vrea oricine după un an greu de muncă? Un concediu relaxat. Voucherele de vacanță sunt unul dintre cele mai râvnite beneficii extrasalariale. În cazul în care compania nu oferă tichete, după efectuarea concediului poate deconta bonurile de la cazare / transport.

Buget pentru hobby-uri

De la clasica întrebare din interviuri „Ce hobby-uri ai?” se poate ajunge la bugete special acordate angajaților, pe care să le poată folosi pentru a achiziționa diverse echipamente, de la aparate foto, pânze și pensule, la console de gaming. În acest mod, angajatorul contribuie la starea de bine generală a echipei și își construiește o imagine pozitivă în piață.

Înapoi la blog

Beneficii angajați Servicii medicale retenție angajați

Articole asemănătoare