kelly-sikkema-IZOAOjvwhaM-unsplash

Începutul unei rutine de fitness poate fi dificil, iar ajustarea exercițiilor și antrenamentelor în funcție de nivelul de fitness poate fi o provocare. Este important să începi treptat și să îți ajustezi antrenamentul pe măsură ce nivelul tău de fitness crește. În acest articol, vom discuta despre cum să îți ajustezi antrenamentul în funcție de nivelul tău de fitness pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a evita rănile sau suprasolicitarea.

  1. Începe încet și progresează treptat

Dacă ești nou în lumea fitnessului sau te întorci după o pauză lungă, este important să începi încet și să progresezi treptat. În primul rând, începe cu exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau bicicleta. Aceste exerciții pot fi mai puțin solicitante pentru corp și pot ajuta la construirea unei baze solide de fitness. Pe măsură ce nivelul tău de fitness crește, poți adăuga treptat exerciții mai solicitante, cum ar fi alergarea, ridicarea greutăților sau antrenamentele de intensitate ridicată.

 

  1. Ascultă-ți corpul

Este important să asculți corpul tău și să fii conștient de limitele tale. Încearcă să fii atent la semnalele pe care corpul ți le trimite. Dacă simți durere sau disconfort în timpul sau după antrenament, încetinește ritmul sau ajustează exercițiile. Dacă corpul tău are nevoie de o pauză, ia o zi de odihnă sau o săptămână de odihnă dacă este necesar. Nu te forța să îți depășești limitele în timpul antrenamentelor, acest lucru poate duce la răni sau suprasolicitare și îți poate încetini progresul.

 

  1. Realizează modificări sau variante pentru exerciții

Există multe modificări sau variante pentru exercițiile de fitness care pot fi adaptate la nivelul tău de fitness. De exemplu, poți face genuflexiuni la o adâncime mai mică sau poți folosi greutăți mai ușoare la început pentru a te adapta la exercițiile de forță. De asemenea, poți reduce timpul sau distanța la care te antrenezi pentru a reduce intensitatea antrenamentului. Modificarea exercițiilor pentru nivelul tău de fitness poate ajuta la evitarea rănilor și poate ajuta la construirea unei baze solide de fitness.

 

  1. Solicită ajutor de la un antrenor sau specialist în fitness

  2. Amestecă antrenamentele

    Este important să amesteci tipurile de antrenament pe care le faci pentru a-ți menține nivelul de fitness și pentru a evita monotonia. Încercarea de noi exerciții sau tipuri de antrenament poate ajuta la stimularea corpului și poate ajuta la construirea de noi grupuri musculare. De exemplu, încearcă să adaugi yoga, pilates sau antrenamente de box în rutina ta de fitness pentru a varia antrenamentele și pentru a-ți menține interesul și motivarea.

  3.  Fă exerciții de încălzire și de răcire

Este important să faci exerciții de încălzire înainte de antrenament și exerciții de răcire după antrenament pentru a evita rănile și suprasolicitarea. Exercițiile de încălzire pot ajuta la încălzirea musculaturii și a articulațiilor, pregătind corpul pentru antrenament. Exercițiile de răcire pot ajuta la reducerea tensiunii musculare și la prevenirea rănilor.

 

      7. Alege alimentația potrivită

Alimentația joacă un rol important în nivelul de fitness și în capacitatea corpului de a se recupera după antrenament. Este important să alegi o alimentație echilibrată și sănătoasă, care să includă proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase și multe legume și fructe. De asemenea, este important să te hidratezi adecvat în timpul și după antrenament pentru a menține nivelul de energie și pentru a ajuta la recuperarea corpului.

 

În concluzie, ajustarea antrenamentului în funcție de nivelul de fitness poate fi o provocare, dar cu aceste sfaturi, vei fi pe drumul cel bun pentru a-ți atinge obiectivele de fitness și pentru a-ți îmbunătăți nivelul de sănătate și bunăstare. Amestecarea antrenamentelor, făcerea de exerciții de încălzire și de răcire, alegerea alimentației potrivite și ascultarea corpului tău sunt toate aspecte importante ale menținerii unei rutine de fitness constante și sănătoase.

 

 

Sursa foto: unsplash.com

Înapoi la blog

Fitness Wellness

Articole asemănătoare