eva-darron-oCdVtGFeDC0-unsplash

Călătoriile pot fi o provocare pentru cei care încearcă să își mențină forma fizică. Fie că ești plecat într-o vacanță de odihnă sau călătorești în interes de afaceri, sănătatea ta nu trebuie să sufere. Iată câteva sfaturi utile pentru a te ajuta să îți menții forma fizică în timpul călătoriilor.

  1. Planifică-ți antrenamentele

Înainte de a pleca, planifică-ți antrenamentele pentru a-ți organiza timpul în mod corespunzător și a continua rutina ta de exerciții fizice. Identifică hoteluri sau locuri de cazare care au o sală de sport sau o sală de gimnastică. În cazul în care nu găsești un astfel de loc, poți căuta parcuri sau zone de agrement în apropiere, unde poți face jogging sau exerciții în aer liber.

 

  1. Înlocuiește antrenamentele de intensitate ridicată cu exerciții de intensitate moderată

În timpul călătoriilor, poate fi dificil să menții aceeași intensitate și durată a antrenamentelor tale. În acest caz, îți recomandăm să înlocuiești antrenamentele de intensitate ridicată cu exerciții de intensitate moderată, cum ar fi plimbările lungi sau ciclismul ușor. Aceste exerciții te vor ajuta să îți menții nivelul de activitate fizică și îți vor păstra metabolismul în formă.

 

  1. Alege opțiuni alimentare sănătoase

Este tentant să mănânci mâncare fast-food sau să alegi opțiuni alimentare nesănătoase când călătorești. Dacă îți dorești să îți menții forma fizică, trebuie să alegi opțiuni alimentare sănătoase. Încearcă să optezi pentru salate, fructe, legume și proteine slabe, cum ar fi pieptul de pui sau peștele. Evită alimentele bogate în grăsimi și zahăr și încearcă să reduci consumul de alcool.

 

  1. Stai în mișcare

Când călătorești, îți petreci mult timp în mașină, avion sau tren. Pentru a-ți menține forma fizică, este important să stai în mișcare pe parcursul zilei. În cazul în care călătorești cu avionul, încearcă să te ridici și să mergi în jurul cabinei de câteva ori pe parcursul zborului. Dacă călătorești cu mașina, fă pauze la fiecare câteva ore pentru a te întinde și pentru a face o plimbare.

 

    5. Evită sedentarismul în timpul zborurilor lungi

În timpul zborurilor lungi, este ușor să cazi în capcana sedentarismului, în special într-un spațiu limitat al unui avion. Pentru a evita acest lucru, încearcă să te ridici la fiecare câteva ore și să faci exerciții ușoare în locul tău. Aceste exerciții pot fi simple, cum ar fi întinderea picioarelor sau rotirea gleznelor, dar vor ajuta la menținerea circulației sanguine și la prevenirea durerilor de spate.

 

În concluzie, menținerea formei fizice în timpul călătoriilor poate fi o provocare, dar nu este imposibil. Planificarea antrenamentelor și alegerea opțiunilor alimentare sănătoase, starea hidratată, mișcarea regulată și somnul adecvat sunt cheia succesului. Fii creativ și găsește modalități noi și interesante de a te menține activ și sănătos în timpul călătoriilor tale, iar evitarea sedentarismului în timpul zborurilor lungi va contribui la menținerea sănătății și formei fizice în timpul călătoriilor.

 

 

Sursa foto: unsplash.com

Înapoi la blog

Fitness Wellness

Articole asemănătoare