sambazon-qfIVXu7nxGU-unsplash

Pentru a construi masa musculară, este esențial să avem o dietă adecvată, care să ne ofere nutrienții necesari pentru a obține rezultatele dorite. Dieta trebuie să fie adaptată la nevoile fiecărei persoane în parte, în funcție de vârstă, sex, nivel de activitate fizică și obiective. Iată ceea ce trebuie să știi:

  1. Consumul de calorii

Este important să consumăm suficiente calorii pentru a susține procesul de creștere musculară. Cantitatea de calorii necesară depinde de metabolismul fiecărei persoane și de obiectivele lor de construire a masei musculare, dar în general ar trebui să consumăm mai multe calorii decât ardem.

 

  1. Proteinele

Este important să consumăm suficiente proteine pentru a susține creșterea musculară. Proteinele sunt elementele de construcție ale mușchilor și sunt esențiale pentru sinteza proteinelor musculare. Cele mai bune surse de proteine sunt carnea, ouăle, brânza, iaurtul, fasolea și nucile.

 

  1. Carbohidrații complecși

Carbohidrații complecși, precum orezul brun, cartofii dulci, cerealele integrale și legumele sunt cele mai bune surse de carbohidrați, deoarece furnizează energie pe termen lung și nu determină fluctuații mari ale nivelului de zahăr din sânge. Aceștia sunt importanți pentru a furniza energia necesară pentru antrenamentul de forță.

 

  1. Grăsimile sănătoase

Grăsimile sănătoase, precum cele din avocado, uleiul de măsline, semințele de in și nucile, sunt, de asemenea, importante în dieta de construire a masei musculare, deoarece ne ajută să absorbim vitaminele și mineralele și ne furnizează energia necesară pentru antrenamentul intens.

 

  1. Suplimente nutritive

În plus față de alimentele de bază, există și suplimente nutritive care pot fi utile în construirea masei musculare, precum proteinele din zer, creatina și BCAA-urile. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont că suplimentele nu pot înlocui o dietă adecvată și nu sunt necesare pentru a construi masa musculară.

 

În concluzie, o dietă adecvată este esențială pentru construirea masei musculare și trebuie să includă suficiente calorii, proteine, carbohidrați complecși și grăsimi sănătoase. Este important să adaptăm dieta la nevoile noastre individuale și să consultăm un specialist în nutriție pentru a ne ajuta să obținem cele mai bune rezultate posibile.

 

Sursa fotounsplash.com

Înapoi la blog

Fitness Wellness Nutritie

Articole asemănătoare