anastase-maragos-aclkvEMIfL8-unsplash

În lumea fitness-ului, există o varietate de exerciții disponibile, însă nu toate sunt la fel de eficiente în atingerea obiectivelor de ardere a grăsimilor și tonifiere a corpului. În acest articol, vom prezenta top 9 exerciții bazate pe cercetări științifice și recomandările experților în fitness, care vă vor ajuta să vă atingeți obiectivele.

 

  1. Burpee-ul este un exercițiu de corp întreg care îmbină flotările, săriturile și ridicările corpului de la sol. Potrivit unui studiu din Journal of Strength and Conditioning Research, burpee-ul poate arde până la 50% mai multe calorii decât alte exerciții cardiovasculare precum jogging-ul, făcându-l o alegere excelentă pentru arderea grăsimilor și creșterea nivelului de fitness general.

  2. Squat-ul este un exercițiu de bază pentru întregul corp care implică ridicarea greutăților de la nivelul umerilor și coborârea corpului într-o poziție asemănătoare cu cea de șezut. Squat-ul ajută la tonifierea mușchilor picioarelor și feselor și crește rata metabolică, ceea ce ajută la arderea grăsimilor.

  3. Deadlift-ul este un alt exercițiu de bază pentru întregul corp care implică ridicarea unei greutăți de la nivelul podelei și îndreptarea corpului. Este o alegere excelentă pentru tonifierea mușchilor spatelui, picioarelor și abdomenului. De asemenea, deadlift-ul ajută la creșterea nivelului de testosteron și la arderea grăsimilor.

  4. Jumping Jacks-ul este un exercițiu simplu, dar eficient pentru arderea grăsimilor și tonifierea corpului. Potrivit unui studiu din Journal of Sports Science & Medicine, jumping jacks-ul poate fi un exercițiu cardiovascular eficient pentru arderea grăsimilor. Acest exercițiu implică sărituri și extensii ale brațelor și picioarelor și poate fi efectuat oriunde, fără a avea nevoie de echipament.

  5. Fandările sunt un alt exercițiu excelent pentru tonifierea mușchilor picioarelor și feselor. Implică coborârea corpului într-o poziție de genuflexiune cu o singură picior, în timp ce celălalt picior este întins în spate. Fandările ajută la creșterea forței picioarelor și la arderea grăsimilor.

  6. Flotările

În general, aceste exerciții sunt eficiente pentru arderea grăsimilor și tonifierea corpului, dar este important să luați în considerare și alte aspecte ale fitness-ului, cum ar fi nutriția și odihna adecvată. În plus, pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să încorporați variație și intensitate în rutina dumneavoastră de antrenament.

Dacă sunteți începător sau aveți probleme medicale, este important să consultați un specialist înainte de a începe orice program de exerciții fizice. Cu o atitudine pozitivă, disciplină și dedicație, puteți obține rezultate excelente și să vă bucurați de beneficiile unui stil de viață sănătos și activ.

 

Sursa fotounsplash.com

Înapoi la blog

Fitness Wellness

Articole asemănătoare